Het natuursymposium voor de Nederlands-Duitse grensstreek

Sinds 2008 vindt jaarlijks, op de laatste zaterdag van september, de Meinweg Ecotop plaats.Een symposium waar Duitse en Nederlandse veldbiologen, zowel professionals als amateurs, elkaar treffen om de resultaten van hun onderzoeken te tonen aan een groter publiek. Met jaarlijks meer dan 100 deelnemers is de Meinweg Ecotop inmiddels een begrip geworden. Een evenement waar velen ieder jaar weer naar uitkijken.

Op zaterdag 6 oktober 2018 vond de elfde Meinweg Ecotop plaats. Deze dag had als thema "Veranderingen in de natte natuur in ruimte en tijd", met dit jaar onder meer aandacht voor 'Natte natuurontwikkeling, Bever- en Muskusrat, libellen, watervogels en de Knoflookpad..... Lees meer..

Noteert u vast de datum voor komend jaar in uw agenda.... Zaterdag 28 september 2019..... U bent weer van harte welkom...


 

Zum Meinweg-ecotop.de

 


 

De Meinweg Ecotop wordt georganiseerd door het Biologisch Station Krickenbecker Seen, Nationaal Park de Meinweg, Natuurhistorisch Genootschap in Limburg, Staatsbosbeheer Regio Zuid en Stichting Koekeloere.

 


 

 

 

 

Meinweg Ecotop

Natuur in de grensstreek